Nieuw protocol voor het desinfecteren van vernevelaars
Gebruikt u een vernevelaar in combinatie met antibiotica? Voor een goede werking van uw vernevelapparaat is het noodzakelijk om het apparaat goed schoon te houden en wekelijks te desinfecteren. Tot voor kort leverden we daarvoor alcohol, maar daar zijn we mee gestopt. In plaats daarvan bieden we goede en hygiënische alternatieven om te desinfecteren.

Waarom stoppen we met het leveren van alcohol?
We houden de nieuwste reinigingsprotocollen aan. In deze vernieuwde protocollen is vastgelegd dat desinfecteren met alcohol geen meerwaarde biedt. Daarom zijn de instructies versoepeld. Om kosten te voorkomen en het milieu niet onnodig te belasten, stoppen we met het versturen en gebruik van alcohol voor het desinfecteren van een vernevelaar. Vanaf nu leveren we dus geen alcohol meer.

Hoe houdt u uw vernevelaar schoon zonder alcohol?
Er zijn twee mogelijkheden om uw vernevelaar schoon te houden zonder alcohol:
• 1. U kookt de vernevelaar wekelijks vijf minuten uit. Hoe u dat het beste kunt doen, leggen we uit in een instructievideo. De instructievideo vindt u hier. (kies in dit geval voor `vernevelen met antibiotica thuis`)
• 2. U kunt gebruikmaken van de sterilisator ‘Cangaroo® Sterilizer Electric Steam’. Cliënten met Cystic fibrosis (CF) of Bronchiëctasieën (BE) die al verneveling met antibiotica gebruiken kunnen deze sterilisator gratis bij ons bestellen. Interesse? Stuur een mail naar vernevelaarinfo@westfalen.com. Andere cliënten kunnen deze sterilisator bij ons kopen via de webshop.

Is er verschil tussen het gebruik van een sterilisator en zelf uitkoken?
Beide opties volstaan en werken even goed om de vernevelaar hygiënisch te houden en veilig te kunnen gebruiken. Het voordeel van de sterilisator ten opzichte van zelf uitkoken is vooral gebruikersgemak. U haalt de vernevelaar uit elkaar en stopt deze in de sterilisator. Tien minuten stomen op 100 graden en klaar! Ook heeft zelf uitkoken zo z’n voordelen. Zo hoeft u geen ruimte te maken voor een extra apparaat in huis.

Vragen?Wilt u meer weten? Neem contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen! 


13-01-2022 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Desinfecteren met alcohol is verleden tijd

Nieuw protocol voor het desinfecteren van vernevelaars Gebruikt u een vernevelaar in combinatie met antibiotica? Voor een goede werking van uw vernevelapparaat is het noodzakelijk om het apparaat goed schoon...

Lees verder

Kerst en oud & Nieuw zijn in aantocht

Kerst en Oud & Nieuw zijn in aantocht. Tijdens deze dagen zijn onze openingstijden aangepast: 24 december: 08.00 – 17.00 uur 31 december: 08.00 – 17.00 uur Altijd bereikbaar bij...

Lees verder