Westfalen Medical slaat handen ineen met ApotheekZorg.

Sinds 1 februari 2019 is Westfalen Medical, gespecialiseerd in medicinale gassen, de samenwerking aan gegaan met ApotheekZorg, deskundig in het leveren van zorg en medicatie in de thuissituatie. Het partnerschap stelt beide organisaties in staat om luchtwegmedicatie te leveren mét bijbehorende vernevelapparatuur. Producten die voorheen gescheiden werden aangeboden en dus bij verschillende partijen moesten worden afgehaald.

Belang van de samenwerking

Door de handen ineen te slaan, zien zowel Westfalen Medical als ApotheekZorg hun markt toenemen. Echter, wie er het meest van profiteren zijn de patiënten met respiratoire aandoeningen, zoals cystic fibrosis (taaislijmziekte) en bronchiëctasieën. Zij krijgen alle benodigde genees- en hulpmiddelen met instructies bij hen thuis afgeleverd via één contactpersoon. Daarmee wordt er voor hen een extra schakel uit de keten gehaald.

Ook voorschrijvers als artsen en geneeskundigen profiteren van extra gemak, omdat zij voor beide producten maar één recept hoeven uit te schrijven en ook slechts één contactpersoon hebben voor wat betreft de levering. Bovendien wordt met de samenwerking voorzien in een belangrijke behoefte van met name de Nederlandse CF-centra, die hun vernevelaars en bijbehorende medicatie – zoals antibiotica en slijmoplossers – het liefst bij één partij afnemen.

Uniek partnerschap

Westfalen Medical is niet de eerste die vernevelapparatuur inclusief luchtwegmedicatie kan leveren, maar wel de eerste die daarvoor de samenwerking zoekt met een autonoom functionerende organisatie als ApotheekZorg. Dat maakt de samenwerking uniek.

01-02-2019 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

7 tips bij koud weer

7 Tips bij het koude weer voor mensen met een longziekte.  Elk seizoen brengt bepaalde prikkels met zich mee, maar in de winter nemen de klachten bij mensen met een...

Lees verder

Desinfecteren met alcohol is verleden tijd

Nieuw protocol voor het desinfecteren van vernevelaars Gebruikt u een vernevelaar in combinatie met antibiotica? Voor een goede werking van uw vernevelapparaat is het noodzakelijk om het apparaat goed schoon...

Lees verder