Zo wordt taaislijmziekte effectief behandeld.

In Nederland lijden zo’n 1.500 mensen aan cystic fibrosis (CF), ook wel taaislijmziekte genoemd. Een erfelijke, relatief zeldzame aandoening, waarbij het natuurlijke slijm in het lichaam te taai is. Hierdoor kunnen diverse organen – met name de longen – in de problemen komen. Westfalen Medical kan als een van de weinigen vernevelaars leveren mét bijbehorende medicatie om de klachten van CF te bestrijden.

CF is een chronische ziekte, die helaas ongeneeslijk is. Echter, met de juiste behandeling is de aandoening wel te verlichten. Er bestaan diverse antibiotica die helpen de ontstekingen tegen te gaan, zoals colistine, tobramycine, aztreonam en levofloxacine. Daarnaast bestaan er middelen zoals dornase alfa en hypertoon zout die helpen het slijm te verdunnen. Deze antibiotica en slijmoplossers worden toegediend met een vernevelaar, die ervoor zorgt dat de medicijnen direct in de longen worden opgenomen. Westfalen Medical kan bovengenoemde medicatie met bijbehorende vernevelaar onder één dak aanbieden. Dat maakt het aanvragen van verneveltherapie een stuk eenvoudiger voor zowel voorschrijver als cliënt.

Snellere verneveltijd
Ieder medicijn vraagt om een ander type vernevelaar. Omdat wij ook de medicatie leveren, zijn we in staat de vernevelaar beter af te stemmen op het voorgeschreven medicijn. Op basis van de informatie in de bijsluiter (SmPc tekst) van het medicijn adviseren we de vernevelaar die het snelst vernevelt. Hiermee kan de verneveltijd vaak worden teruggebracht tot slechts enkele minuten. Omdat er meestal tweemaal daags verneveld dient te worden, bespaart dit dagelijks veel tijd en heeft de verneveltherapie zo min mogelijk impact op het dagelijkse leven.

Hogere therapietrouw
Om ervoor te zorgen dat de vernevelaar goed blijft functioneren, is het noodzakelijk dat deze na iedere vernevelsessie goed wordt gereinigd. Hiervoor leveren we een reinigingsset bij iedere vernevelaar, met alle benodigde informatie en hulpmiddelen voor een grondige reiniging. Zo worden storingen en defecten door bijvoorbeeld kalkvorming voorkomen. Verder is iedere vernevelaar voorzien van een reserve vernevelset waardoor defecten aan een vernevelset door de cliënt zelf kunnen worden verholpen. Ook in geval van een I-Neb vernevelaar. Mocht er om wat voor reden dan ook een storing aan de besturingseenheid van de vernevelaar optreden, dan zorgen wij snel voor een vervangend apparaat. Wanneer nodig kunnen wij een storing binnen vier uur verhelpen. Zo borgen we dat de verneveltherapie zonder problemen kan worden doorgezet.

Wilt u meer informatie over CF en de behandeling hiervan? Wij staan u graag te woord. Neem contact op met 0570 – 234 626 of stuur een e-mail naar vernevelaarinfo@westfalen.com.



25-02-2020 door Martine Mulder

Laatste nieuws

7 tips bij koud weer

7 Tips bij het koude weer voor mensen met een longziekte.  Elk seizoen brengt bepaalde prikkels met zich mee, maar in de winter nemen de klachten bij mensen met een...

Lees verder

Desinfecteren met alcohol is verleden tijd

Nieuw protocol voor het desinfecteren van vernevelaars Gebruikt u een vernevelaar in combinatie met antibiotica? Voor een goede werking van uw vernevelapparaat is het noodzakelijk om het apparaat goed schoon...

Lees verder